DİYARBAKIR / DİCLE - Dicle Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MTAL

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi meslek ve sanat okullarının tümüne verilen genel isimdir. Türk Milli Eğitimi'nin amaçları doğrultusunda, ilköğretimi bitiren öğrencilerin devam edebileceği 4 yıllık eğitim sonunda meslek kazandıran, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ara eleman yetiştiren orta öğretim kurumlarıdır. Öğrenciler öğrenimleri süresince haftanın belli günlerinde mesleki eğitimlerine yönelik kurum ve kuruluşlarda staj yaparlar. 2014 yılında Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik ve Meslek Lisesi sıfatları yerini Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bırakmıştır.

Mesleki ve Teknik Eğitimin Öncelikleri
Öğrencileri Millî kültürümüzün temeli olan ahilik anlayışıyla yetiştirmek,
İhtiyaç doğrultusunda nitelikli iş gücü yetiştirmek,
Mesleki ve teknik eğitimi katılımcı bir anlayışla yönetmek,
Mezunların üretime katılacak şekilde yetişmesini sağlamak,
Mesleki ve teknik eğitim sistemini sürekli geliştirmek ve kalitesini yükseltmek

Meslek Alanları Hakkında Bilgi
Meslek alanları, mesleğin özellikleri, iş olanaklarını, yerleşilebilecek yükseköğretim programları ile meslek alanları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için www.alantercihleri.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sayfada meslek alanları hakkında bölüm öğrencisi, bölüm öğretmeni ve eğitim danışmanının görüşleri ile meslek alanlarının bulunduğu okul/kurumlara ait bilgiler de yer almaktadır.

Mesleki İlgi ve Yeteneklerin Keşfi
İlgilerinizi, yeteneklerinizi, mesleki değerlerinizi görmek, nasıl bir eğitim alacağınızı planlamak için Ulusal Mesleki Bilgi Sistemini (mbs.meb.gov.tr/) inceleyebilirsiniz.

KAYIT: Kayıtlarımız adrese dayalı olarak e-okul üzerinden yapılmaktadır.

Yayın: 24.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 13:05 - Görüntülenme: 183
Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Mesleki_ve_teknik_Anadolu_lisesi